Hoogwaardig zinkwerk

Zink wordt in de huidige tijd veel gebruikt voor buitenhuis sanitair. Hierbij kunt uw denken aan de dakgoten en dakbeschotplaten. Bij platten daken wordt het zink vaak gebruikt voor de daktrimmen en de hoekprofielen. Waarom wordt er vaak zink gebruikt voor buitenhuis sanitair? Zink heeft de eigenschap dat het een vrij lichte metaalsoort is en daarbij heel goed bestand is tegen de elementen. Deze eigenschap maakt zink tot een van de meest gebruikte metaalsoort voor dakgoten. Mede door het lichte gewicht is het mogelijk om langere goten uit een stuk metaal te smelten. Dit is weer resultaat gericht voor lekkage en het maakt een mooiere afwerking.

Vraag uw loodgieter om advies voor de afmetingen en de afwerking voor uw zinken dakgoten. Zinkwerk wordt vrijwel altijd op maat gemaakt en wordt op specifieke bestelling gemaakt. Let u wel op dat uw een vakman voor uw maatwerk kiest. Enkele richtlijnen hiervoor kunt uw vinden op de site van het KOMO keurmerk.

Het zink moet aan hoge eisen voldoen, en de verwerking ervan wordt enkel door vakpersoneel gedaan. Naast het gewicht en de variabele bewerkingen van zink heeft het als belangrijke eigenschap dat het een goede geleider is. Zo is zink een materiaal wat heel flexibel is in gebruik en als een mooie afwerking gebruikt kan worden.