Eiland afzuigkap 120 cm

Een jaar of vijftien geleden waren de keukens nog allemaal piepklein. Tegenwoordig omdat de huizen groter gebouwd orden, spreekt het voor zich dat de keukens ook groter worden. Dankzij de uitvinding van een kookeiland is het vaak zo dat de keuken zo groot is dat een normale afzuigkap de totale lengte niet meer fatsoenlijk kan afzuigen. Bij een groter kookeiland heb je dus een sterkere afzuigkap 120 cm nodig.

Voordelen van een sterke afzuigkap

Het grootste voordeel dat je snel hebt is dat de lucht en het vet na het koken direct worden opgezogen en direct orden verwijderd. Dit komt de lucht in de keuken ten goede en ook de gezondheid van jullie in het huis. Een afzuigkap die slecht afzuigt, laat de vuile lucht in de keuken en dat is de reden waarom de ramen aangetast orden na het koken. Om goed te kunnen ademen, heb je een degelijke afzuigkap nodig vooral in de grotere keukens. Je kunt de afzuigkap zodanig instellen dat je hem krachtig kunt laten werken of minder krachtig. Alleen op de afzuigkappen die speciaal zijn gemaakt voor grotere keukens heb je een functie extra die je kan helpen om vieze geuren direct uit de keuken te halen.

Hercirculeren

Een andere mogelijk zou kunnen zijn dat is de vieze lucht te laten opzuigen door de dampkap en iets daarna de schone lucht terug de keuken in te laten blazen. Door middel van koolstof in de afzuigkap kan dit snel gerealiseerd orden. De filters hoef je slechts 1 keer per maand in de vaatwasmachine te stoppen en de buitenkant kan je 1 maal per week schoonmaken.