Stijging mobiele aankopen

vergelijk simonly

Webwinkels, ook wel webshops genoemd, zijn niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Sterker nog, veel fysieke winkels zijn failliet gegaan omdat ze hun omzet drastisch zagen dalen door de toename van aankopen via internet. Neem bijvoorbeeld een online winkel zoals Bol.com, die in het begin alleen boeken verkocht. Binnen de kortste keren was Bol.com immens populair en werd het bedrijf een serieuze concurrent voor fysieke boekenwinkels. Sterker nog, veel boekenzaken kregen het door het online kopen van boeken zo moeilijk, dat sommige hun deuren definitief moesten sluiten voor het publiek. Bol.com biedt nu ongeveer alles online aan wat je maar kunt bedenken, en het bedrijf gaat goed. Dat wil toch zeker wel iets zeggen over het ongekende succes van online webwinkels en de toename van aankopen via internet.

Van desktop naar mobiel

Een tijd geleden werden online aankopen vooral via de desktop gedaan. Er werd met de tablet of smartphone wel online gezocht naar producten, maar uiteindelijk gebeurde de aankoop zelf vooral via de desktop. Maar die tijd is voorbij, de mobiele aankopen overstijgen op dit moment de aankopen via de desktop, dus de vaste computer of laptop. Een van de redenen hiervoor is, dat veel webshops hun site echt mobiel vriendelijk hebben gemaakt waardoor een en ander goed te bekijken en te bestellen is. Daarnaast is het aankopen via mobiele apparaten zoals de tablet en de smartphone steeds makkelijker en beter geworden.

Zorg voor een mobile responsive site

Het is dan ook echt aan te raden, bijna noodzakelijk te noemen, dat bedrijven die veel verkopen via internet hun website of webshop mobiel vriendelijk maken. Zorg ervoor dat alles goed leesbaar is en dat de mobiele versie van de website zo snel mogelijk laadt, want mensen gaan zo goed als zeker in de toekomst nog veel meer online bestellen. Dat komt natuurlijk ook door het feit dat zo goed als iedereen tegenwoordig wel een smartphone met internetabonnement heeft. Als je een beetje rond surft kun je eenvoudig een goedkoop sim only abonnement of mobiel abonnement inclusief smartphone afsluiten. En omdat iedereen zijn of haar smartphone bijna altijd bij zich heeft, is online shoppen dus vierentwintig uur per dag, overal waar je je ook maar begeeft, mogelijk. En tegenwoordig zien de webshops er echt mooi en professioneel uit, bovendien bezorgen veel webwinkels de producten gratis en zijn de producten ook nog eens keurig verpakt. Online winkelen is echt volwassen geworden en de aankopen via internet, en dan vooral via de smartphone, zullen alleen maar meer worden.