Besparen met spouwmuurisolatie

Tegenwoordig heeft bijna elk huis een spouwmuur. Dit komt doordat alle huizen die gebouwd zijn na 1976 voorzien zijn van eens spouwmuur. Het is dan ook niet vreemd dat enkele jaren daarna spouwmuurisolatie is bedacht. Het is echter nooit echt veel gebruikt. Tegenwoordig is spouwmuurisolatie veel populairder. Je portemonnee is er over de jaren toch wel erg blij mee. Het bespaart gewoon vele euro’s per jaar. De aanschaffing van spouwmuurisolatie is echter wel erg duur. Is het dus wel voordelig om spouwmuurisolatie in je huis aan te laten brengen.

Spouwmuur

Het is erg handig om te weten hoe spouwmuurisolatie werkt om de besparingen van spouwmuurisolatie beter te begrijpen. Voor de werking van dit type isolatie is het nodig om te weten wat een spouwmuur eigenlijk is. Een spouwmuur is eigenlijk niet één muur, maar twee muren met daartussen een ruimte. De ruimte ertussen wordt de spouw genoemd. Het voordeel van deze spouw is dat deze vochtwerend is. Je verliest er echter wel veel warmte mee. Dit wordt opgelost door spouwmuurisolatie die de warmte binnenshuis houdt.

Kosten

De kosten van spouwmuurisolatie zijn niettemin. Het heeft een prijzig kaartje. Veel bedrijven hanteren een startarief, vaak rond de €200, en rekenen vervolgens de extra kosten rond de €13 per vierkante meter. Niet elke bedrijf gebruikt exact dezelfde prijzen. Het is dus zelfs voor kleine huizen duur. Een huis met 70 vierkante meter spouwmuurisolatie kost al gauw €1100. Dit is al erg duur. Voor grotere huizen kan je zeker een paar duizend euro rekenen. Vergelijk daarom bij veel regionale specialisten de prijzen. Bedrijven die zowel landelijk als regionaal werken, zoals RegioIsolatie, kunnen je hier ook bij helpen en geven je een goed inzicht in de prijzen.

Besparing

Het is niet mogelijk om de besparingen van een specifiek huis uit te rekenen. Het is namelijk belangrijk om te weten hoeveel warmte het huis uitgaat voordat de isolatie is aangebracht en hoeveel je hierop bespaart met de spouwmuurisolatie. De kosten voor de geproduceerde warmte zijn ook niet hetzelfde in alle huishoudens. Daarom geven bedrijven vaak een gemiddelde per vierkante meter. De meeste bedrijven hebben een gemiddelde tussen 4 en 5 euro per vierkante meter per jaar. Op het eerste oog lijkt dit niet erg veel, maar bij een huis waar 100 vierkante meter wordt geplaatst is dit al €500,- per jaar. Je bespaart dus een behoorlijk bedrag en binnen 4 tot 5 jaar heb je de kosten al bespaard. De jaren daarna zijn een echte besparing.